Постинг
09.01.2020 13:28 -
Баклава по Турски
Необходими продукти:
За баклавата:
1,5кг. кори за баница
орехи
олио
За сиропа:
2,5л. вода
2кг. захар
Начин на приготвяне:
Корите се късат на парченца слга се олио на око и орехи.
След това пак се слагат кори, орехи и оли този процес се повтаря докато корите свъършат. Пече се на 220 градуса за 40 минути. Оставя се да изтине и се залива със сиропа на следващия ден.
За сиропа:
Водата и захарта се слагат на котлона да заврят. Разбираме, че сиропа е готов когато не може да се задържи на нокътят ни . Баклавата се залива когато сиропът е още на котлона. Полива се постепенно с лъжица няколко пъти докато сиропът не свърши.
Може да се консумира на следващия ден когато сиропът попие.
За баклавата:
1,5кг. кори за баница
орехи
олио
За сиропа:
2,5л. вода
2кг. захар
Начин на приготвяне:
Корите се късат на парченца слга се олио на око и орехи.
След това пак се слагат кори, орехи и оли този процес се повтаря докато корите свъършат. Пече се на 220 градуса за 40 минути. Оставя се да изтине и се залива със сиропа на следващия ден.
За сиропа:
Водата и захарта се слагат на котлона да заврят. Разбираме, че сиропа е готов когато не може да се задържи на нокътят ни . Баклавата се залива когато сиропът е още на котлона. Полива се постепенно с лъжица няколко пъти докато сиропът не свърши.
Може да се консумира на следващия ден когато сиропът попие.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1
Архив